An Marzipan a day keeps the doctor away

Adres:

Aalststraat 10 Bredene 8450 België

Chef Dionis Larovoi

Hieronder een bedanking van de Russische Chef Dionis Larovoi.

When I was working in Moscow, one day we were invited to participate in a master class with a good master. His name is Anthony Lams Anthony and he is from Belgium. He is a master of marzipan figurines. So it’s time to go and get acquainted. And of course learn the real taste of the sweet world of marzipan. It became so interesting and Anthony is a professional and knows his business 100%. We learned new ways to quickly sculpt marzipan figures. I Advise everyone, if you ever Wake up in Belgium, then be sure to visit his candy store. Anthony became a good friend and mentor to me.

 

 

Winterfeesten 2019 te Gent

Beste klanten, dit jaar zijn we terug aanwezig op de kerstmarkt in Gent. Hieronder kan je onze openingsuren terugvinden. Wil je graag een uniek geschenk voor kerst kom dan zeker eens vrijblijvend langs.

Van 6 december 2019  tot 5 januari 2020 op het Sint Baafsplein.

  • Maandag  tot donderdag van 12u tot 21u
  • Vrijdag van 12u tot 22u
  • Zaterdag van 11u tot 22u
  • Zondag van 11u tot 21u

Fijne feestdagen toegewenst.

BBQ met de vrienden

Naar jaarlijkse gewoonte is er bij iedereen van de vriendjes een lekkere BBQ en dit weekend was Anthony Lams onze meestermarsepein aan de beurt.

Anthony en Bernadette zijn niet alleen goed in het bereiden van marsepein en chocolade maar ook mensen uitnodigen met lekkere dingen zijn zeker weggelegd voor beiden. Een goed aperitief, voorgerecht, mooie stukken vlees en natuurlijk een citroentaartje van Bernadette. Elke dag opnieuw moet je profiteren van het leven, op naar de volgende BBQ.

Alvast bedankt voor de mooie middag Anthony en Bernadette

Bron zie website schepen Alain Lynneel uit Bredene

 

 

Gloria Gaynor krijgt eetbare versie van zichzelf tijdens concert in Kursaal

 ‘Queen of Disco’ Gloria Gaynor komt zondagavond 28 juli naar het Oostendse Kursaal. Anthony Lams uit Bredene maakte een eigen creatie in marsepein van de zangeres en zal die ook persoonlijk overhandigen.

“Het is een marsepeinen creatie geworden van ongeveer 27 centimeter. Handgemaakt, zoals al onze werkjes. Naast de gevarieerde smaken, hebben we bij Gloria Gaynor gewerkt met chocolade zeevruchten gevuld met een gezouten karamel. Ik heb me laten influisteren door haar omgeving dat het een artieste is die gek is op zoetigheid. Uiteraard is het eetbaar. Wij werken volgens de Duitse warme gekookte methode en met enkel 3 ingrediënten: amandelen, suiker en water. We doen er nog een schepje bovenop en koken onze marsepein 2 keer, waardoor hij vrij is van bacteriën en een houdbaarheid heeft van 9 à 12 maanden. Gloria kan dus rustig haar wereldtournee afwerken en begin september, wanneer ze zeventig wordt, genieten van een lekker stukje marsepein”, vertelt de Meester marsepein.

Met de marsepeinen-versie van Gloria Gaynor is Anthony Lams niet aan zijn proefstuk toe, want eerder vereeuwigde hij al The Weather Girls, Willem Vermandere en Golden Earring. “Bij Barry Hay en zijn bende waren ze zo enthousiast dat het niet lang duurde voor ze de marsepein naar binnen speelden. Nog voor het einde van hun optreden was alles op. Ik ben heel benieuwd wat Gloria er zondagavond van gaat vinden, want dan overhandigen we haar persoonlijk ons geschenkje.”

Tickets voor het concert van Gloria Gaynor op zondagavond 28 juli in het Kursaal van Oostende, kan je bestellen op www.ticketmaster.be

Bron HLN 21/7/2019